Я на рідній мові друзям щастя зичу

            Шановні друзі! 9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. Це державне свято було встановлено 6 листопада 1997 року Указом Президента України  за підтримки ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі нашої мови для розвитку суспільства. В Указі було зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця».

У цей день, за традицією , покладають квіти до пам’ятника Нестору Літописцю, відзначають найкращі здобутки просвітителів у сфері мови та культури України. А також у цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика. Саме він став засновником цього конкурсу серед передової учнівської молоді.

          На виконання плану по проведенню заходів до відзначення Дня української писемності  філологами закладу були проведені різноманітні уроки онлайн. Бондаренко Т. М. провела серед учнів 5 класів поетичний струмочок «Самостійна,  незалежна і багата,  і  безмежна мова українська».  Для учнів 6-7 класів учителем Нестеренко Т. А. був проведений філологічний круїз  «До мови  доторкнімося серцем».

Для учнів 9 класів учитель Смуток Н. В.  провела експрес-огляд  «З історії писемності  в українських землях»

Залишити відповідь