«ЮНИЙ ФІЛОЛОГ» КРОКУЄ ВПЕРЕД!

        Уже дванадцятий рік поспіль на базі Криворізької спеціалізованої школи

I–III ступенів № 118 з поглибленим вивченням української філології пройшов міський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт «Юний філолог», метою якого є залучення лінгвістично обдарованих учнів до пошукової, творчої та науково-дослідницької діяльності. Проводиться він за ініціативи управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради та Інноваційно-методичного центру міста.

        Цього року на розсуд поважного журі було представлено 62 роботи, різноманітні й оригінальні, які демонструють широке коло проблемних питань мови та літератури. Конкурс-захист «Юний філолог»  складався з трьох етапів: написання контрольної роботи з української мови та літератури, заочного оцінювання робіт та їх публічного захисту. Попереднє оцінювання здійснювали педагоги ЗНЗ та спеціалізованих закладів міста. Для них було важливо дотримання структури роботи, грамотність та послідовність у розкритті теми і головне –  власний внесок дослідника та актуальність теми. Також ці роботи пройшли перевірку на оригінальність. Кращі науково-дослідницькі роботи визначило компетентне журі, у складі якого були досвідчені вчителі та викладачі, відзначені високими науковими ступенями. Слід зазначити, що умови конкурсу стали більш жорсткими, тому не всім учасникам вдалося набрати необхідну кількість балів, щоб посісти призове місце.

      Переможцями стали: у секції «Українська мова» IІ місце виборола  Ляшенко Дарина, учениця КГТЛ № 129; у секції «Українська література» відразу четверо учасників посіли ІІІ місце: Фатющенко Влада, КПГ, Яригіна Анастасія,            КГ № 49, Сіріченко Маргарита НВК «ЗНЗ-ТЛ», Тєлєгіна Дар’я, КГ № 91; у секції «Мистецтвознавство та фольклористика» І місце здобув Степанов Владислав, КЗШ № 60, ІІ місце у Плешивцевої Ірини, КГ № 95. Лауреати конкурсу  були рекомендовані членами журі до участі в обласному етапі.

       За оцінкою фахівців, більшість робіт були виконані на достатньому  та високому рівні, але дійти учням до перемоги завадила складність обраних тем, невпевненість під час захисту та низький бал за виконання базового компонента.     

      Методист Інноваційно-методичного центру Людмила Данилович  відзначила високий рівень організації заходу і наголосили на тому, що цей конкурс є першою сходинкою до самоствердження, самовдосконалення та самовизначення юних дослідників, дає можливість розкрити себе як творчу особистість, показати свій інтелектуальний потенціал, зміцнити віру в себе. Директор КСШ № 118 Чернякова Оксана Анатоліївна у своєму вітальному слові зауважила, що людину окрилюють власні здобутки, та побажала всім присутнім подальших перемог.

Самі ж юні дослідники кажуть, що спочивати на лаврах не збираються, адже наступного року їх чекають не менш цікаві теми науково-дослідницьких робіт. Побажаємо їм успіхів!

                                                            Вчителі української мови та літератури

                                     Голуб Оксана Ігорівна, Ієвлєва Тетяна Миколаївна

Залишити відповідь